MIRCEA BATRANU

Author Mircea Batranu
Căutaţi în textul integral al cărţilor mele

Manifest - Va fi revolutie!

Motto: „Sunt numai două probleme globale ale omenirii, energia şi educaţia. Energia e baza existenţei materiale iar educaţia a celei sociale. Ele trebuie rezolvate. Restul sunt speculaţii, afaceri!” Tetsuo Yoshida – "despre libertatea gândirii" „Nea Vasile şi japonezul”-2009-Mircea Bătrânu
Acesta este un manifest! Citeşte-l, dezvoltă-l, ia atitudine, anunţă-i şi pe alţii!

manifest, revolutie, carte digitala, criza mondiala, criza identitate, comunionism, globalizare,noua era

Cartea digitala Manifest va fi revolutie! Despre criza mondiala, globalizare, sfarsitul capitalismului si noua era, comunionismul; sub semnul runei Tiwaz, runa justitiei!
manifest revolutie
From Manifest - will be revolution - va fi revolutie
NOTA: Când preluaţi şi publicaţi extrase sau concepte din lucrările mele, vă rog să respectaţi condiţiile articolului 4 din Nota privind conţinutul: PRELUAŢI MAXIM 5 RÂNDURI, MENŢIONAŢI AUTORUL ŞI PUNEŢI LINK PE CONTINUARE (VEZI - Nota privind continutul!): Autor: Mircea Bătrânu Titlu: "Manifest, Va fi revolutie!" Link: spre blog sau pagina (postare capitol) Preluarea spre publicare în lucrări proprii de licenţă, specialitate, referate, conspecte, alte lucrări şi publicistică, se face numai cu acordul scris al autorului! Vă rog să respectaţi drepturile de autor!
CUPRINS:
1.Prolog - Manifest, va fi revolutie!
15.Anexa - O privire asupra României de azi
Vezi si prezentarile video:Manifest - prezentari video
Vezi toate postarile in Postari
Vă rog să respectaţi drepturile de autor!
MANIFEST - VA FI REVOLUŢIE!
Autor Mircea Bătrânu
Editat 2009
ISBN 978-973-0-06927-3
manifest revolutie
From Google Books
"Manifest, Va fi revolutie!"

Citeste integral pe Google Books
Vă rog să respectaţi drepturile de autor!

marți, 21 iunie 2011

Criza mondiala - iunie 2011 - evolutii

Nota asupra ediţiei din iunie 2011

semnul revolutiei
Această lucrare am scris-o în octombrie - decembrie 2008 într-o vreme în care se vorbea destul de puţin în lume despre Criza financiară apărută.
În România, în cercurile oficiale şi în media nu se vorbea aproape deloc iar în momentul în care lucrurile au devenit certe, conducerea politică a României a ales minciuna în locul abordării frontale a problemei.
La începutul anului 2009 am adăugat Suplimentul dedicat României.
Ceea ce mi-a atras atenţia în mod special şi m-a determinat să mă aplec asupra fenomenului a fost nu atât falimentul declarat de Lehman Brothers în toamna lui 2008 şi nici intervenţia Guvernului American în susţinerea trustului de asigurări AIG ci faptul că guvernul american nu avea soluţie în rezolvarea unei crize declarat financiare, care începuse să se propage în lume.
Dacă nu aveau soluţie însemna că lucrurile erau extrem de grave iar acest blocaj nu avea decât o explicaţie, defectarea mecanismului economico – financiar.
De ce statul nu mai putea regla deficitele?
De ce economia de tip keynesian nu mai funcţiona?
Acest mecanism este definitoriu capitalismului.
Apoi, americanii l-au scos pe piaţă de Bernard Madoff care ar fi delapidat peste 60 miliarde de dolari. Era o operaţiune clară de perdea de fum, de intoxicare media, pentru că n-au mai specificat că această fraudă a fost făcută începând din anii 70 iar suma reprezintă mult sub a zecea mia parte din lichidităţile pieţei americane. Interesul guvernului american dar şi al finanţiştilor era clar acela de a ascunde dezastrul.
Urmările le-aţi văzut.
Am căutat în istorie iar ceea ce am descoperit mi-a confirmat presupunerile.
Suntem într-o cumpănă a istoriei, într-o perioadă în care se schimbă sistemul social-economic al lumii. Altfel spus, e vorba despre apusul capitalismului.
Nu este o criză financiară, nu este o criză economică, este o criză profundă, o criză de sistem!
criza capitalismului
Criza mondială este criza finală a capitalismului.
Am analizat situaţia şi cauzele apusului capitalismului iar pe baza celor constatate, am prognozat sistemul care vine, noua eră.
Analiza mi-a arătat că:
  • Mecanismul economic al capitalismului, libertatea pieţei, libertatea de plasare a capitalului, nu mai funcţionează. Falsitatea unui sistem financiar speculativ şi negarantat a ieşit la iveală.
  • Baza socială a capitalismului, statul naţional şi dreptul individual şi de neam, s-au diluat şi risipit.
Ceea ce a determinat această ruptură a fost Globalizarea,ultima invenţie a capitalismului.
Eu fac o distincţie între Mondializare, care este un proces natural de extindere a intereselor locale în lume, un proces care păstrează libertăţile în timp ce Globalizarea, care este o procedură impusă, o decizie unică, limitează aceste drepturi.
Mondializarea ar fi dus la aceeaşi criză a capitalismului dar peste câţiva zeci de ani.
Pe baza acestor date am schiţat noua eră în elementele ei fundamentale.
O societate care se bazează pe conceptul de casă comună, piaţă comună şi legislaţie comună! Am numit-o comunionism.
Această societate poate fi construită prin decizie unică, a adepţilor globalizării. Comunionismul globalist creat va fi un neosclavagism.
Dacă societatea va fi construită pe principiile umanismului şi legile armoniei, deci prin înţelegerea şi acordul părţilor, vom avea un comunionism umanist iar identitatea şi libertăţile se vor păstra.
Indiferent de tipul societăţii, comunionismul va opera pe un sistem economic absolut nou iar ceea ce eu am numit Noul Sistem Financiar Mondial va avea o structură care va aminti foarte puţin de banii actuali!
***
Am scris că fiind vorba despre o criză de sistem, ea nu se poate rezolva şi nu există măsuri anticriză. Criza mondială se tranzitează lent sau în convulsii sociale, în funcţie de priceperea statului.
Din păcate, deşi România avea din 2009 şansa unică de a traversa criza mult mai uşor decât celelalte state, nu a făcut-o.
guvernele romaniei
Nu ştiu ce ţară din lume a mai avut o asemenea şansă, adică posibilitatea finanţării nerambursabile cu douăzeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi în plus, o situaţie de ţară cu monedă proprie.
România avea în 2009 posibilităţi uriaşe datorită acestor două situaţii, fonduri europene nerambursabile şi monedă proprie!
Din păcate, trădarea conducerii statului şi încălcarea interesului naţional ne-au aruncat în infern. Fără o viziune şi fără un plan de dezvoltare al ţării, fără un mecanism decizional operativ, cu oameni promovaţi în funcţii de stat fără a avea o minimă pregătire profesională, experienţă şi expertiză, era normal să se ajungă aici. Ţara a ajuns la bunul plac al unei structuri de tip mafiot care nu a mai ţinut cont de nimic în atingerea ţelurilor proprii.
Traversăm cea mai neagră perioadă a istoriei naţionale, neagră nu datorită crizei mondiale ci datorită acestei mari trădări naţionale! Oamenii sunt umiliţi şi sfidaţi iar acest infern nu poate fi depăşit pe cale paşnică. Această structură nu poate fi demolată fără susţinere externă sau revoltă populară.
***
Revin la Criza mondială. Predicţii:
Într-o serie de articole publicate în Cronica, România de azi am analizat situaţia şi am prognozat evoluţia crizei. Veţi găsi în Cronică analize despre evoluţia situaţiei financiar bugetare, despre extinderea crizei în Europa, despre valul care mătură Europa de la Irlanda la Grecia şi zgâlţâie Franţa şi Germania.
Veţi găsi revoluţiile anului 2011 din ţările arabe, prognozate de mine în 2008, în prezenta carte, ca mişcări destinate Uniunii Maghrebiene şi apoi a formării şi consolidării Uniunii Mediteraneene!
Tot în Cronică veţi găsi prognozele mele pentru anii 2011 şi 2012.
Criza europeană se va acutiza odată cu blocajul Rusiei iar în lume viaţa va fi din ce în ce mai grea. Jocurile speculative financiare şi acţiunile din ce în ce mai agresive ale adepţilor globalizării, vor determina uriaşa criză a anului 2012.
Ce-nseamnă o criză uriaşă? Priviţi spre China şi India, priviţi spre Asia continentală, aproape jumătate din populaţia planetei şi imaginaţi-vă un scenariu al blocajului economic şi al foametei.
Vă puteţi imagina ce înseamnă un miliard de oameni plecaţi în pribegie? 
Ce înseamnă un miliard de oameni într-o migraţie?
Ce taifun se-abate peste lume?
Acum, se dă exemplul Chinei ca succes economic dar sistemul economic e acelaşi (plasez capital ca să obţin profit) iar yuanul este o monedă la fel de falsă ca şi yenul, dolarul, euro, lira sterlină şi rubla!
Disciplina şi modestia i-au ţinut pe chinezi într-o creştere economică accelerată dar sistemul capitalist se prăbuşeşte şi trage după el toate economiile!
Am tras un semnal de alarmă şi arătam că fără anularea datoriei globale şi fără formarea unui Nou Sistem Financiar Mondial, nu se poate ieşi din infern iar asta înseamnă revoluţie socială.
Statele Unite blocate,
Europa blocată,
Rusia se va bloca,
Asia se va bloca.
Ce exemplu mai concludent vreţi pentru a demonstra sfârşitul sistemului?
revolutia 2012

Lucrarea Manifest, va fi revoluţie sau Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră, poate fi citită şi descărcată de pe acest blog http://mirceabatranu-attitude.blogspot.com
Într-o formă sumară cartea este prezentată video şi power point iar likurile le găsiţi pe blogul:
http://mirceabatranu.wordpress.com în secţiunea video!
Despre societatea de mâine, comunionismul, veţi găsi dezvoltările pe blogurile:
Se schimbă lumea radical iar lumea de mâine depinde şi de ceea ce facem noi azi.
Mircea Bătrânu 
iunie 2011
*

Un comentariu:

Lasa un comentariu

Manifest - Va fi revolutie - integral pe Googlebooks

Prognoza | Despre viitor

Faceți căutări pe acest blog

=========================================
Daca doriti inserarea acestui twitter Mircea Batranu in blogul sau site-ul vostru copiati scriptul urmator:
manifest revolutie