MIRCEA BATRANU

Author Mircea Batranu
Căutaţi în textul integral al cărţilor mele

Manifest - Va fi revolutie!

Motto: „Sunt numai două probleme globale ale omenirii, energia şi educaţia. Energia e baza existenţei materiale iar educaţia a celei sociale. Ele trebuie rezolvate. Restul sunt speculaţii, afaceri!” Tetsuo Yoshida – "despre libertatea gândirii" „Nea Vasile şi japonezul”-2009-Mircea Bătrânu
Acesta este un manifest! Citeşte-l, dezvoltă-l, ia atitudine, anunţă-i şi pe alţii!

manifest, revolutie, carte digitala, criza mondiala, criza identitate, comunionism, globalizare,noua era

Cartea digitala Manifest va fi revolutie! Despre criza mondiala, globalizare, sfarsitul capitalismului si noua era, comunionismul; sub semnul runei Tiwaz, runa justitiei!
manifest revolutie
From Manifest - will be revolution - va fi revolutie
NOTA: Când preluaţi şi publicaţi extrase sau concepte din lucrările mele, vă rog să respectaţi condiţiile articolului 4 din Nota privind conţinutul: PRELUAŢI MAXIM 5 RÂNDURI, MENŢIONAŢI AUTORUL ŞI PUNEŢI LINK PE CONTINUARE (VEZI - Nota privind continutul!): Autor: Mircea Bătrânu Titlu: "Manifest, Va fi revolutie!" Link: spre blog sau pagina (postare capitol) Preluarea spre publicare în lucrări proprii de licenţă, specialitate, referate, conspecte, alte lucrări şi publicistică, se face numai cu acordul scris al autorului! Vă rog să respectaţi drepturile de autor!
CUPRINS:
1.Prolog - Manifest, va fi revolutie!
15.Anexa - O privire asupra României de azi
Vezi si prezentarile video:Manifest - prezentari video
Vezi toate postarile in Postari
Vă rog să respectaţi drepturile de autor!
MANIFEST - VA FI REVOLUŢIE!
Autor Mircea Bătrânu
Editat 2009
ISBN 978-973-0-06927-3
manifest revolutie
From Google Books
"Manifest, Va fi revolutie!"

Citeste integral pe Google Books
Vă rog să respectaţi drepturile de autor!

sâmbătă, 27 septembrie 2008

NEVOIA DE REVOLUTIE


revolution sign
Tiwaz-revolution signs on the rock



NEVOIA DE REVOLUTIE

PARTEA I- CRIZA MAJORA MONDIALA

Miroase a revolutie pe plan mondial. Se simte bine asta. Nu trebuie sa respiri aerul din State ca sa simti. Revolutiile sau razboaiele urmeaza unor crize mondiale severe. Daca e numai o criza economica, se declanseaza un razboi pentru regestionarea economicului.
Daca insa avem de-a face cu o criza sociala profunda, se declanseaza revolutia.
Voi incerca sa prezint unde suntem.
forked lightning
Tiwaz-forked lightning-revolution sign
1.Actorii: Economicul si Socialul
Criza mondiala actuala este o criza economica si sociala, cu implicarea tuturor partilor celor doi actori. Mediul inconjurator este terenul pe care se joaca, mediul care este casa socialului dar si a economicului. Nu despre casa este insa vorba aici.
De unde pornesc crizele?
De la decalajul ce apare intre dezvoltarea economica si cea sociala. Crizele mondiale majore se declanseaza prin crize economico-financiare care, la randul lor declanseaza crizele sociale.
Cand socialul a solicitat alt economic, s-au produs revolutiile. Asa au fost revolutiile care au scuturat feudalismul dar si cele din capitalismul timpuriu sau mediu.
Gestiunea crizelor majore a inceput a fi facuta dupa aparitia bursei si mai ales dupa informatizarea societatii.

Sa revin insa la cei doi actori:
a.Economicul- reprezinta practic intregul sistem al crearii si gestionarii bunurilor. Principalul atribut al economicului este ca poate fi supus vointei umane, poate fi suspendat, modificat, conservat. Daca exista vointa, inteligenta si putere. Economicul este generat de social ca o nevoie a existentei si trebuie supus socialului. Performanta economica in sine, fara necesitatea ceruta de social,duce la discrepante majore intre dezvoltarea economicului si cea a socialului si genereaza neadaptari majore intre ele.
b.Socialul- reprezinta ansamblul societatii umane,cu indivizi si comunitati, cu relatiile stabilite intre ei dar si intre ei si stat,cu necesitatile individuale si ale comunitatilor. Principalul atribut al socialului este conservarea, existenta.
Avem astfel doi jucatori in aceeasi piata, socialul si economicul, dependenti unul de altul si care evolueaza dupa reguli diferite. Economicul este determinat de necesitatea performantei si apoi de cea a existentei umane iar socialul este determinat de conservarea speciei, a individului si a comunitatii, de adaptarea la mediu.


revolution sign
Tiwaz-revolution symbol on the sky
2.Puterea de existenta
Crizele economico-financiare genereaza crize sociale datorita impactului major asupra "puterii de existenta" a locuitorilor. Puterea de existenta este data de resursele proprii fiecarui individ sau comunitati si de dreptul la ele. Vorbesc aici de resurse alimentare, energetice, habituale, sociale, educationale.
Oricare din aceste resurse, daca e afectata, genereaza instabilitatea individului sau a comunitatii.
Daca ii iei omului sau comunitatii dreptul la hrana sau ii iei alimentele, dreptul la civilizatie sau ii iei energia, casa, sistemul sanitar-medical si invatamantul, l-ai transformat pe individ intrun revoltat, intrun dusman al statului iar comunitatea intro societate revoltata. Societatea revoltata poate naste revolutia.

3.Noua ordine mondiala
Temele majore ridicate de la Helsinki 75 incoace, privind noua ordine mondiala, inclusiv la summiturile G7-G8, sunt cu referire expresa la evitarea unui conflict major planetar. Dar se vorbeste si se abordeaza cu precadere aspectul politic, statal, economic chiar al noii ordini mondiale. Socialul este numit numai ca beneficiarul acestor politici. Oare asa sa fie?
Numai pacea nu rezolva crizele. Si in timp de pace planetara, cu dinamica existenta a economicului si a socialului, tot acolo s-ar fi ajuns.
Societatea ramane insa, datorita conservatorismului sau, in urma progresului tehnic. Aceasta duce la o forma grava de neadaptare. De la neadaptare la revolta nu-i decat un pas.
Urmariti crizele generate de globalizare.
Globalizarea a salvat planeta de la un conflict major la sfarsitul anilor 80. Fenomenul inghite tara dupa tara iar interesele marilor jucatori economico-financiari se intind pe toata planeta. Dar evolutia socialului urmeaza acestei globalizari?
Revolutiile din tarile blocului comunist au distrus un sistem, au deschis o piata de peste 400 milioane locuitori. Astfel s-au mai castigat douazeci de ani. Dar cat a evoluat socialul in acesti douazeci de ani?
Dominantul acestor douazeci de ani este internetul! Libertatea informatiei. Libertatea informatiei a construit insa si o noua societate, structurata si cu putere de decizie? Nu, nici vorba de asa ceva.
A schimbat cumva internetul structura socialului?
-Mircea Batranu-



Manifest - Va fi revolutie - integral pe Googlebooks

Prognoza | Despre viitor

Faceți căutări pe acest blog

=========================================
Daca doriti inserarea acestui twitter Mircea Batranu in blogul sau site-ul vostru copiati scriptul urmator:
manifest revolutie